Τι σημαίνει SEO?

Τα τελευταία χρόνια οι μηχανές αναζήτησης έχουν αλλάξει τα κριτήρια βάση των οποίων εμφανίζουν τις ιστοσελίδες στα αποτελέσματα αναζήτησης. Έναν σημαντικός παράγοντα είναι το SEO. Αλλά τι σημαίνει SEO?

Το SEO  είναι μία τεχνική μάρκετινγκ. Αποτελείται από το σύνολο όλων των ενεργειών (on site και off site) που βοηθούν μία ιστοσελίδα να εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης. Το SEO δεν είναι το μόνο που επηρεάζει την θέση μίας σελίδας στην αναζήτηση, αλλά είναι από τα πιο σημαντικά.

Τι σημαίνει SEO; Τα αρχικά σημαίνουν Search Engine Optimization ή στα ελληνικά Βελτιστοποίηση για Μηχανές Αναζήτησης.

Κάθε μέρα γίνονται εκατομμύρια αναζητήσεις για προϊόντα, υπηρεσίες και διάφορα άλλα.  Οι χρήστες κάνουν αναζητήσεις στο διαδίκτυο με βάση κάποιες λέξεις ή φράσεις και οι μηχανές αναζήτησης ταιριάζουν αυτές τις λέξεις με σχετικές ιστοσελίδες και εμφανίζουν αυτές τις ιστοσελίδες στα αποτελέσματα. Μία μέθοδος για βελτιστοποίηση ιστοσελίδας είναι η προσθήκη λέξεων κλειδιά (meta) στην ιστοσελίδα. Θα πρέπει όμως να δώσουμε προσοχή ώστε αυτές τις λέξεις με τις οποίες στοχεύουμε των κοινό μας να υπάρχουν και μέσα στο περιεχόμενο της σελίδας μας.

Όμως οι λέξεις κλειδιά δεν είναι αρκετά να μας κατατάσσουν στην αναζήτηση. Ο σωστός σχεδιασμός ιστοσελίδας παίζει επίσης μεγάλο ρόλο. Αν η ιστοσελίδα σας δεν είναι σωστά οργανωμένη, δηλαδή εάν δεν μπορεί να διαβάζετε εύκολα από των χρήστη και τις μηχανές αναζήτησης μπορεί να βλάπτει την κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης. Ο σωστός σχεδιασμός σημαίνει ότι ο χρήστης θα βρει αυτό που ψάχνει με 2-3 κινήσεις. Επίσης το περιεχόμενο πρέπει να μπορεί να εμφανίζεται σε όλες τις συσκευές. Λοιπόν το να έχουμε responsive ιστοσελίδα είναι πολύ σημαντικό επειδή προτεραιότητα έχουν οι mobile websites έναντι των στατικών ιστοσελίδων.

Άλλο ένα παράγοντα είναι η ταχύτητα της ιστοσελίδας. Ο κώδικάς της ιστοσελίδας, το server όπου φιλοξενείται, οι εικόνες επηρεάζουν την ταχύτητα φόρτωσης μίας ιστοσελίδας. Όλα αυτά εάν βελτιστοποιούνται ανεβάζουν το σίτε μας ακόμα πιο ψηλά στην αναζήτηση.

Και πάλη όλα αυτά δεν είναι αρκετά . Το on site seo δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται και off site seo.

Το off site seo είναι οι ενέργειες που κάνουμε να προωθούμε την ιστοσελίδα μας χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι σημαντικό όχι μόνο να “υπάρχουμε” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Google +, Instagram και άλλα…) αλλά να είμαστε και ενεργή χρήστες, να κάνουμε δημοσιεύσεις, να συμμετέχουμε σε συζητήσεις, να προωθούμε το website μας.

 

Η εταιρεία μας μπορεί να σας προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις κατασκευής ή ανασχεδιασμός ιστοσελίδας σύμφωνα με τις ανάγκες σας και σύμφωνα με την εταιρική σας ταυτότητα. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να συζητήσουμε την καλύτερη λύση σχετικά με την ιστοσελίδα σας.

 

Κατασκευή Ιστοσελίδας | Eshop | Ανασχεδιασμός Ιστοσελίδας | Web Hosting

Κατασκευή Ιστοσελίδων  με basic SEO και 1 χρόνο δωρεάν φιλοξενία