Studies Applications Center (SAC) - Κατασκευή ιστοσελίδων, ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου, κατασκευή eshop, blogs, portals

Κατασκευή Ιστοσελίδων – νέες τάσεις στο design

Είναι σημαντικό, κατά την ανακατασκευή ιστοσελίδας, να παρακολουθούμε συχνά τις νέες τάσεις σε ότι αφορά το design και την λειτουργικότητα μίας ιστοσελίδας. Μην ξεχνάμε ότι το να κατέχεις μία ιστοσελίδα δεν είναι αρκετό, η ιστοσελίδα αποδίδει καλύτερα όταν βελτιώνεται συνέχεια, τόσο εμφανισιακά όσο και από πλευρά περιεχόμενου και λειτουργικότητας. Αυτό είναι ένα σημαντικό λόγο να αποφασίζετε να ανακατασκευάσετε την ιστοσελίδα σας, να ανανεώσετε την εμφάνιση της και να βελτιώσετε την λειτουργικότητα της.

Παρακάτω θα αναλύσουμε κάποιες νέες τάσεις στο design των ιστοσελίδων που μπορούν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερα την διαδικτυακή σας εμφάνιση. Όμως, πολύ σημαντικό είναι βεβαίως το πώς εφαρμόζουμε αυτές τις τάσεις στην εταιρική μας ταυτότητα ώστε να έχουμε τα σωστά αποτελέσματα. Η εταιρεία μας μπορεί να σας προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις κατασκευής ή ανασχεδιασμός ιστοσελίδας σύμφωνα με τις ανάγκες σας και σύμφωνα με την εταιρική σας ταυτότητα. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να συζητήσουμε την καλύτερη λύση σχετικά με την ιστοσελίδα σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων – νέες τάσεις στο web design θα περιλαμβάνουν:

1.Τολμηροί συνδυασμοί χωμάτων και γραμματοσειρών:

Έντονα, φωτεινά, κορεσμένα χρώματα καθώς και bold γραμματοσειρές. Με σωστή χρήση, και πάντοτε αν ταιριάζει στην εταιρική σας ταυτότητα, μπορούν να δίνουν μια φρέσκια πινελιά στο design της ιστοσελίδας σας.

2. Text-Only Hero Images:

Ένας τρόπος να ξεχωρίζετε και να προσελκύστε την προσοχή των χρηστών του Διαδικτύου είναι να αφαιρέστε την κλασική εικόνα φόντου στην ενότητα στα hero sections και να την αντικαθιστά με μία εντυπωσιακή τυπογραφία. Μια τολμηρή, μοναδική γραμματοσειρά θα μπορούσε να είναι απλώς το να προσελκύσετε γρήγορα την προσοχή ενός χρήστη.

Κατασκευή Ιστοσελίδας | Eshop | Ανασχεδιασμός Ιστοσελίδας | Web Hosting

Κατασκευή Ιστοσελίδων – νέες τάσεις στο design

3. Accessibility and Availability:

  • ισχυρές χρωματικές αντιθέσεις μεταξύ κειμένου και φόντου.
  • Προσθήκη δεικτών εστίασης, όπως το ορθογώνιο περίγραμμα που εμφανίζεται γύρω από συνδέσμους όταν χρησιμοποιείτε πλοήγηση πληκτρολογίου.
  • Χρήση λειτουργικών ετικετών alt για εικόνες (ενισχύει επίσης το SEO!)

4. Μικρές αλληλεπιδράσεις :

Μικρές κινούμενες εικόνες που προσφέρουν λεπτές ανατροφοδοτήσεις στους χρήστες. Είμαστε όλοι συνηθισμένοι να βλέπουμε έναν σύνδεσμο να αλλάζει χρώματα όταν ένας χρήστης ποντάρει πάνω του. Στην ίδια εμπειρία μπορεί να δοθεί περισσότερη προσοχή για να ξεχωρίσει λίγο περισσότερο.

3.Minimal Design (Flat Design)

Ο μινιμαλισμός και η λειτουργικότητα έρχονται μαζί – Ανασχεδιασμός Ιστοσελίδας

Μια κλασική τάση σχεδιασμού ιστοσελίδων που θα μείνει για αρκετό καιρό ακόμα είναι το flat design. Ενώ οι μορφές και τα χαρακτηριστικά του μινιμαλισμού έχουν αλλάξει με την πάροδο των ετών, τα βασικά του στοιχεία παραμένουν τα ίδια – κερδίζοντας τις καρδιές τόσο των σχεδιαστών όσο και των τελικών χρηστών μέσω κομψότητας, χρηστικότητας και απλότητας.

Μινιμαλισμός, ακόμη και σε συνδυασμούς χρωμάτων της ιστοσελίδας. Μαύρο και άσπρο, σε συνδυασμό με μία απόχρωση του γκρι είναι διαρκώς κομψά, αισθητικά και μοντέρνα.

Άλλο πλεονέκτημα στην είναι ότι το flat desig συμβάλλει βελτίωση ταχύτητας της ιστοσελίδας.

Συμβουλή: Με μερικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες ή καλλιτεχνικές εικόνες υψηλής ποιότητας θα έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στον ανασχεδιασμό της ιστοσελίδας σας.

4. Dark mode

Η λεγόμενη νυχτερινή λειτουργία είναι επίσης ευνοϊκή επειδή μειώνει τη χρήση φωτεινών εικονοστοιχείων, γεγονός που με τη σειρά του μειώνει τη συνολική φωτεινότητα μιας οθόνης, προκαλώντας λιγότερη οπτική όραση και χαλάρωση της ανάγνωσης.

Στο αισθητικό άκρο, η σκοτεινή λειτουργία δημιουργεί εύκολα μια υπερσύγχρονη εμφάνιση για τον ιστότοπό σας, ενώ σας δίνει τη δυνατότητα να επισημάνετε άλλα στοιχεία σχεδίασης, απλώς σκουρώνοντας τα στοιχεία που τον περιβάλλουν.

Συμβουλή: Συνδυάστε το dark-mode με μινιμαλιστικά, λευκά στοιχεία και καθαρά γραφικά καθώς και γραμματοσειρά με καθαρές γραμμές.

5. Ασύμμετρη διάταξη – Ανασχεδιασμός ιστοσελίδας για να ξεχωρίζετε

Μια ευκαιρία για να ξεφύγετε από το κλασικό σχεδιασμό και να γίνεστε τολμηροί είναι η χρήση της ασυμμετρίας. Ωστόσο, ακόμη και εδώ, οι σχεδιαστές πρέπει να βρουν ισορροπία. Για να δημιουργήσετε μια αίσθηση ισορροπίας, πρέπει να πραγματοποιήσετε δοκιμές, να βεβαιωθείτε ότι κανένα μέρος της σελίδας δεν φαίνεται πιο “βαρύ” από το υπόλοιπο. Για παράδειγμα, η εικόνα δεν πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη από το μπλοκ κειμένου.

Η ανάμειξη φωτογραφίας με γραφικά μπορεί να ενισχύσει την επωνυμία της εταιρείας σας και να διατηρήσει τους επισκέπτες της ιστοσελίδας αφοσιωμένους στο περιεχόμενό σας.

Ζήτα μας προσφορά για την κατασκευή ιστοσελίδας

Σύγχρονο Design & Λειτουργικότητα

Αν θέλεις επαγγελματικά αποτέλεσμα στην κατασκευή της ιστοσελίδας σου επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση.

212 1052708  |   6930977993